BOSZORKÁNYTÁL
HOZZÁVALÓK: 2 NAGY CSIRKEMELL, 2 EVŐKANÁL OLAJ, 3 KÖZEPES NAGYSÁGÚ SÁRGARÉPA, 2 FEJ VÖRÖSHAGYMA, 3 GEREZD FOKHAGYMA, 1 EVŐKANÁL PARADICSOMPÜRÉ, 1 PÚPOZOTT EVŐKANÁL LISZT, 4 SZEM KOCKACUKOR, 1 EVŐKANÁL RIBISZKE- VAGY ÁFONYAZSEM, SÓ, 1-2 BABÉRLEVÉL, 4-5 SZEM BORS, 1 SZEM SZEGFŰSZEG.
A csirkemelleket kettévágjuk, a vastag szegycsontot kivesszük ( aki nem szereti a bőrét, húzza le róla ) . A forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt olajban a kockacukrot felolvasztjuk, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, a kis kockákra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, és együtt aranysárgára pirítjuk.
A liszttel meghintjük, és kevergetve, pár percig pirítjuk. Ez után a paradicsompürét meg az áfonyát is belekeverjük, megsózzuk, a húst belerakjuk, és annyi vizzel engedjük fel, hogy éppen ellepje. A darabos fűszereket is a mártásba tesszük, ha lehet, teatojásba zárva, hogy a végén könnyen eltávolíthassuk. Amikor a mártás a hússal együtt felforrt, letakarjuk, és a sütőbe toljuk. Ha a hús és a zöldség megpuhult, a húst kivesszük. A mártást áttörjük vagy turmixoljuk, a húst ismét visszarakjuk bele, és még egyszer felforraljuk. Burgonyakrokett vagy rizs a hozzá illő köret. Igazi ünnepi, mégsem drága pecsenye, és mivel a sütőben párolódik, nem kell vigyázni rá, nem kap oda. Természetesen készíthetitek marhastefániából vagy sertéscombból is, de úgy drágább!! JÓÉTVÁGYAT HOZZÁ